beats by dre cheap

LORD ŚRĪ BALARĀMA APPEARANCE – 15 AUGUST 2019 THURSDAY -- PŪRṆIMĀ [FAST TODAY] [PART 3]

 

 

SNAGA I MOĆ GOSPODINA BALARĀMA -- LORD ŚRĪ BALARĀMA IGRA ŠAH SA RUKMIYEM.

 

Kralj Kalińge je dao loš savjet svom prijatelju Rukmiyu da igra šah s Balarāmom i tako Ga porazi u klađenju. Među kraljevima kṣatriyama oklade i kockanje u šahu nisu bili neuobičajeni [inače su kṣatriye uživali svojstvene povlastice koje drugi  nisu imali]. Ako bi neko izazvao prijatelja na partiju šaha, on ne bi mogao odbiti izazov. Śrī Balarāmji nije bio iskusan igrač šaha i to je bilo poznato kralju Kalińge. Zato je savjetovao Rukmiyu da se osveti članovima Kṛṣṇine obitelji, izazivajući Balarāma na partiju šaha. Śrī Balarāmaji je uvijek rado sudjelovao u raznim vrstama nadmetanja. Prihvatio je Rukmiyev izazov i sjeo za stol. Kladili su se u zlatne dukate i Balarāma se prvo okladio na stotinu dukata, zatim na 1.000 i na kraju na 10.000. Svaki put Balarāma je izgubio, a Rukmi odnio pobjedu.

 

Kralj Kalińge je iskoristio Śrī Balarāmov poraz za kritikovanje Kṛṣṇe i Balarāma. Tako je zbijao šale i otvoreno pokazivao svoje zube Balarāmu. Pošto je izgubio igru, Balarāma se zbog zajedljivih riječi malo uzrujao i postao netrpeljiv. Rukmi je ponovo izazvao Balarāma i okladio se na 100.000 zlatnih dukata. Na sreću, ovoga puta je Balarāma pobijedio. Iako je Balarāmaji pobijedio, Rukmi je prepredeno ustvrdio da je Balarāma izgubio igru i da je on pobijedio. Zbog ove laži, Balarāma se jako naljutio na Rukmiya. Njegova uzbuđenost je iznenada postala tako velika da je izgledala poput plimnog vala u okeanu, na dan punog Mjeseca. Balarāmove oči su po prirodi crvenkaste i kad se uznemiri i naljuti, još se više zacrvene. Ovog puta Balarāma je izazvao Rukmiya i okladio se na stotinu miliona dukata. Ponovo je prema pravilima šaha pobijedio Balarāma, ali Rukmi je ponovo prepredeno ustvrdio da je on pobijedio. Rukmi se obratio prisutnim prinčevima i posebno spomenuo ime kralja Kalińge. Tada se za vrijeme rasprave, začuo glas s neba koji je objavio da je Balarāma pravi pobjednik igre, prevaren i da je Rukmiyeva izjava lažna.

 

Unatoč božanskom glasu, Rukmi je uporno tvrdio da je Balarāma izgubio i zbog njegove ustrajnosti izgledalo je da izaziva smrt. Umišljen zbog lošeg savjeta svog prijatelja, nije pridavao veliku pažnju proročanstvu i počeo je kritikovati Balaramajiya, rekavši: „Dragi moj Balarāmaji, Ti i Tvoj brat ste obični pastiri. Možete biti vrlo iskusni u čuvanju krava, ali kako vješto možete igrati šah ili odapinjati strijele na bojnom polju? Ova umijeća su dobro poznata samo kasti prinčeva.“ Čuvši ove uvredljive riječi Rukmiya i glasan smijeh okupljenih prinčeva, Gospodin Balarāma se od bijesa zajapurio poput plamteće žeravice. Odmah je uzeo topuz u ruku i bez riječi udario Rukmiya po glavi. Od tog udarca, Rukmi se odmah srušio na tlo mrtav. Tako je Balarāma ubio Rukmiya za vrijeme povoljne svečanosti, Aniruddhine ženidbe [Aniruddha je bio unuk Gospodina Kṛṣṇe].

 

Takvo ponašanje nije bilo neuobičajeno u društvu kṣatriya. Bojeći se da će biti slijedeći na meti, kralj Kalinge je odlučio pobjeći. Međutim, prije nego što je uspio napraviti čak i nekoliko koraka, Balarāmaji ga je uhvatio i budući da je kralj uvijek pokazivao svoje zube kritizirajući Balarāma i Kṛṣṇu, slomio je topuzom sve njegove zube. Ostali prinčevi koji su podržavali kralja Kalińge i Rukmiya također su bili uhvaćeni i Balarāma ih je istukao Svojim topuzom, slomivši im noge i ruke. Nisu Mu se pokušali osvetiti, već su smatrali mudrim pobjeći od krvavog prizora.

 

Za vrijeme borbe između Balarāma i Rukmiya, Gospodin Kṛṣṇa nije ništa rekao, jer je znao da će ako podrži Balarāma, Rukmiṇi – Kṛṣṇina supruga biti nesretna, jer je Rukmi bio njezin stariji brat], a ako kaže da je Rukmi nepravedno ubijen, onda će Balarāma biti nesretan [Balarāma je Kṛṣṇin stariji brat]. Zato Gospodin Kṛṣṇa za vrijeme ženidbe Svog unuka nije ništa rekao povodom smrti Svog šogora Rukmiya. Nije narušio Svoj odnos s Balarāmom i Rukmiṇi – jednom od Svojih 16.108 žena i princeza. Nakon toga, mlada i mladoženja su sjeli na svečanu kočiju i krenuli ka Dwaraki, praćeni mladoženjinim društvom, koje je uvijek štitio Kṛṣṇa, koji je ubio demona Madhua. Tako su napustili Rukmiyevo kraljevstvo Bhoyakatu i sretno krenuli u Dwaraku.

 

REFERENCE:

 

Bhaktivedanta VedaBase: Kṛṣṇa, The Supreme Personality of Godhead

Kṛṣṇa – Izvor sveg zadovoljstva [2 dio]

Buy Online Copyright © The Bhaktivedanta Book Trust International, Inc.

His Divine Grace A.C. Bhaktivedānta Swāmī Śrīla Prabhupāda, Founder Ācārya of the International Society for Kṛṣṇa Consciousness.

VEDSKI KOSMOS -- VEDSKA KULTURA
http://vedskikosmos.blogger.ba
13/08/2019 11:15